Ontdek de kunst van het bakken en verbeter je vaardigheden door deel te nemen aan één van de bakcursussen van Sweethearts by Sylvia Konior.
In een gezellige en huiselijke sfeer leer je de fijne kneepjes van het vak. De groepen blijven bewust klein, met een minimum van 6 en een maximum van 8 personen, zodat we je persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Of je nu individueel inschrijft of als groep, je bent van harte welkom.
Wil je een workshop op maat voor een teambuilding, vrijgezellenfeest, verjaardag of gewoon voor een gezellige middag met vriendinnen? Dat kan ook! Samen bespreken we de mogelijkheden en maken we een speciaal gebak volgens jouw wensen. Zelfs kinderworkshops voor een verjaardagsfeestje zijn mogelijk! Je gaat steeds naar huis met het recept, nuttige tips en natuurlijk je eigen creatie. Sylvia zorgt voor een drankje tussendoor.
De prijs voor de workshops varieert, maar is doorgaans €65. Kies uit een breed scala aan workshops, zoals macarons, cupcakes, biscuit met crème au beurre, bouches van rolcake, driekoningentaart, Valentijnsgebak, citroen meringue taart, soezen of een verjaardagstaart.
Laat je innerlijke bakker ontwaken en schrijf je vandaag nog in!
Ben je op zoek naar een cadeau, dan kan je een cadeaubon aankopen.
Workshops - Bakcursussen
Cijfertaart
Tijdens deze workshop ga je leren hoe je een prachtige cijfertaart kunt maken, perfect voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden. We beginnen met het bakken van een heerlijk luchtig biscuitdeeg, waarna we een heerlijke crème au beurre maken om de taart mee te vullen. Vervolgens gaan we aan de slag met het decoreren van de taart met verschillende soorten fruit en andere decoraties. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een schitterende taart die zeker indruk zal maken op je vrienden en familie.
Allergenen; ei, melk, gluten (tarwe), amandelnoten, soja
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De vullingen die we gaan maken framboos, citroen en zoute karamel.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Chocoladezoenen en truffels
Leer chocoladezoenen maken door een koekjesbodem te bakken, een merinque op te kloppen en Chocolade te temperen. We maken ook heerlijke truffels. Perfect voor zoetekauwen en chocoladeliefhebbers!
Workshop bekijkenBiscuit in hartvorm met chocolade ganache
Een smakelijke start van februari: leer een hartvormige biscuit maken met chocolade ganache!
Workshop bekijkenMacarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De vullingen die we gaan maken banaan, sinaas en zoute karamel.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Cijfertaart
Tijdens deze workshop ga je leren hoe je een prachtige cijfertaart kunt maken, perfect voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden. We beginnen met het bakken van een heerlijk luchtig biscuitdeeg, waarna we een heerlijke crème au beurre maken om de taart mee te vullen. Vervolgens gaan we aan de slag met het decoreren van de taart met verschillende soorten fruit en andere decoraties. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een schitterende taart die zeker indruk zal maken op je vrienden en familie.
Allergenen; ei, melk, gluten (tarwe), amandelnoten, soja
Cupcakes Workshop voor Ouders en Kinderen
Leer hoe je een heerlijke traktaties maakt terwijl we samen plezier hebben in onze bakstudio
In de Krokusvakantie bakken we met 5 kinderen en begeleidende (groot)ouder cupcakes.
Na het volgen van deze workshop zullen de kinderen met dit recept zelf cupcakes kunnen maken.
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De vullingen die we gaan maken framboos, citroen en zoute karamel.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Citroen meringue taart
Tijdens deze workshop leren we zanddeeg maken voor tartelettes. We maken een citroenvulling en Italiaanse meringue. Je kan kiezen voor één grote taart of 5 kleine taartjes.
Allergenen: ei, amandelnoten, melk, gluten
Soezen en eclairs met 3 vullingen
Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!
Workshop bekijkenSoezen en eclairs met 3 vullingen
Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!
Workshop bekijkenVoor Ouders en Kinderen - 3 x koekjes
We maken chocolade chipkoekies, zanddeegkoekjes en spuitkoekjes.
Workshop bekijkenSpinazietaart met vers fruit
Ontdek de verrassend lichte smaak van spinazietaart met een frisse fruitige twist in deze gloednieuwe workshop!
Workshop bekijkenTruffels - 3 soorten
Stap binnen in de wereld van chocolade en leer van onze eigen 'chocoladespecialiste' Sylvia Konior! Tijdens deze workshop ontdek je de geheimen achter perfect gemaakte truffels. Je leert de basis technieken zoals tempereren van chocolade en creëert drie verschillende soorten truffels. Na afloop heb je niet alleen nieuwe skills, maar ook heerlijke truffels om mee naar huis te nemen!
Workshop bekijkenApfelstrudel
Een zoete klassieker met een vleugje Oostenrijk!
Workshop bekijkenBokkenpootjes en madeleintjes
Tijdens de workshop "Bokkepootjes en Madeleintjes" zullen we samen twee heerlijke lekkernijen bereiden: knapperige bokkepootjes, afgewerkt met amandelschijfjes, en fluweelzachte madeleintjes.
Allergenen: ei, gluten (tarwe), amandelnoten, melk.
Bakken met Zusto
Zusto is een Belgische suikervervanger met 75% minder calorieën.
Zùsto bevat een combinatie van prebiotische en plantaardige voedingsvezels die speciaal gekozen werden omwille van hun gezondheidsvoordelen en hun uitstekende kwaliteiten als suikervervanger. In deze workshop maken we simpel en snel gebak.
We maken een frambozen mousse taart alsook muffins met appel en crumble.
Koffiekoeken, gerezen bladerdeeg
Duik in de wereld van gerezen bladerdeeg en leer hoe je deze klassieke lekkernijen zelf kunt maken. We maken koffiekoeken met vanillepudding, boterkoeken en chocoladebroodjes.
Workshop bekijkenVaderdagtaart, werken met fondant
Vier Vaderdag met een zelfgemaakte taart, leer werken met fondant en maak een persoonlijke creatie in deze leuke workshop!
Workshop bekijkenBladerdeeg, Tarte a Tin van Rabarber en Pasteis de Nata
Ontdek hoe je zelf bladerdeeg maakt en tover een tarte a tin van rabarber en pasteis de nata op tafel. Sylvia begeleidt je van begin tot eind voor een smaakvolle ervaring!
Workshop bekijkenZomerse Tarteletjes
Tijdens deze workshop maken 2 verschillende tartelettes met fruit. Altijd lekker en fris in de zomer.
De tartelettes met ananas en basilicum die Sylvia maakte in Bake Off zijn er al zeker bij. Daar ga je zeker mee scoren. Als 2de taartje gaan we een pasteibakkersroom maken als vulling en werken we af met aardbeien en muntblaadjes.
Blik terug: Enkele onvergetelijke workshops van vorige seizoenen
Sylvia Konior is een ervaren patissier die in de afgelopen seizoenen een reeks succesvolle workshops heeft gegeven. In deze workshops deelde ze haar expertise en leerde ze de deelnemers hoe ze heerlijke patisserie kunnen maken, variërend van macarons tot verjaardagstaarten met suikerpasta, en van soezen en eclairs met verschillende vullingen tot paasgebakjes met crème au beurre. Andere populaire workshops omvatten het maken van citroen meringue taart, Valentijnsgebak, Driekoningentaart, Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en meringue, en een Zwarte Woud rolcake, evenals biscuit met crème au beurre en een crunchy bodem.
In het volgende seizoen blijven we deze traditie voortzetten. Sylvia combineert klassieke technieken met creatieve ideeën om zowel heerlijke als prachtige patisserie te creëren, en we zijn verheugd om haar opnieuw te verwelkomen voor meer inspirerende sessies.