Ontdek de kunst van het bakken en verbeter je vaardigheden door deel te nemen aan één van de bakcursussen van Sweethearts by Sylvia Konior.

In een gezellige en huiselijke sfeer leer je de fijne kneepjes van het vak. De groepen blijven bewust klein, met een minimum van 6 en een maximum van 8 personen, zodat we je persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Of je nu individueel inschrijft of als groep, je bent van harte welkom.

Wil je een workshop op maat voor een teambuilding, vrijgezellenfeest, verjaardag of gewoon voor een gezellige middag met vriendinnen? Dat kan ook! Samen bespreken we de mogelijkheden en maken we een speciaal gebak volgens jouw wensen. Zelfs kinderworkshops voor een verjaardagsfeestje zijn mogelijk! Je gaat steeds naar huis met het recept, nuttige tips en natuurlijk je eigen creatie. Sylvia zorgt voor een drankje tussendoor.

De prijs voor de workshops varieert, maar is doorgaans €65. Kies uit een breed scala aan workshops, zoals macarons, cupcakes, biscuit met crème au beurre, bouches van rolcake, driekoningentaart, Valentijnsgebak, citroen meringue taart, soezen of een verjaardagstaart.

Laat je innerlijke bakker ontwaken en schrijf je vandaag nog in!

Ben je op zoek naar een cadeau, dan kan je een cadeaubon aankopen.

Workshops - Bakcursussen

Cijfertaart

  • zat 25/01/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
  • De workshop is volzet
Cijfertaart

Tijdens deze workshop ga je leren hoe je een prachtige cijfertaart kunt maken, perfect voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden. We beginnen met het bakken van een heerlijk luchtig biscuitdeeg, waarna we een heerlijke crème au beurre maken om de taart mee te vullen. Vervolgens gaan we aan de slag met het decoreren van de taart met verschillende soorten fruit en andere decoraties. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een schitterende taart die zeker indruk zal maken op je vrienden en familie.

Allergenen; ei, melk, gluten (tarwe), amandelnoten, soja

Workshop bekijken

Macarons

  • woe 29/01/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
  • De workshop is volzet
Macarons

Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De vullingen die we gaan maken framboos, citroen en zoute karamel.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.

Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten

Workshop bekijken

Chocoladezoenen en truffels

  • zat 08/02/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
  • De workshop is volzet
Chocoladezoenen en truffels

Leer chocoladezoenen maken door een koekjesbodem te bakken, een merinque op te kloppen en Chocolade te temperen. We maken ook heerlijke truffels. Perfect voor zoetekauwen en chocoladeliefhebbers!

Workshop bekijken

Biscuit in hartvorm met chocolade ganache

  • don 13/02/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Biscuit in hartvorm met chocolade ganache

Een smakelijke start van februari: leer een hartvormige biscuit maken met chocolade ganache!

Workshop bekijken

Macarons

  • zat 22/02/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Macarons

Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De vullingen die we gaan maken banaan, sinaas en zoute karamel.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.

Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten

Workshop bekijken

Cijfertaart

  • woe 26/02/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Cijfertaart

Tijdens deze workshop ga je leren hoe je een prachtige cijfertaart kunt maken, perfect voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden. We beginnen met het bakken van een heerlijk luchtig biscuitdeeg, waarna we een heerlijke crème au beurre maken om de taart mee te vullen. Vervolgens gaan we aan de slag met het decoreren van de taart met verschillende soorten fruit en andere decoraties. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een schitterende taart die zeker indruk zal maken op je vrienden en familie.

Allergenen; ei, melk, gluten (tarwe), amandelnoten, soja

Workshop bekijken

Cupcakes Workshop voor Ouders en Kinderen

  • maa 03/03/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
  • Er is nog één plaats vrij
Cupcakes Workshop voor Ouders en Kinderen

Leer hoe je een heerlijke traktaties maakt terwijl we samen plezier hebben in onze bakstudio
In de Krokusvakantie bakken we met 5 kinderen en begeleidende (groot)ouder cupcakes.
Na het volgen van deze workshop zullen de kinderen met dit recept zelf cupcakes kunnen maken.

Workshop bekijken

Macarons

  • zat 22/03/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Macarons

Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De vullingen die we gaan maken framboos, citroen en zoute karamel.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.

Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten

Workshop bekijken

Citroen meringue taart

  • woe 26/03/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Citroen meringue taart

Tijdens deze workshop leren we zanddeeg maken voor tartelettes. We maken een citroenvulling en Italiaanse meringue. Je kan kiezen voor één grote taart of 5 kleine taartjes.

Allergenen: ei, amandelnoten, melk, gluten

Workshop bekijken

Soezen en eclairs met 3 vullingen

  • zat 29/03/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
  • Er is nog één plaats vrij
Soezen en eclairs met 3 vullingen

Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!

Workshop bekijken

Soezen en eclairs met 3 vullingen

  • din 01/04/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Soezen en eclairs met 3 vullingen

Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!

Workshop bekijken

Voor Ouders en Kinderen - 3 x koekjes

  • maa 07/04/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Voor Ouders en Kinderen - 3 x koekjes

We maken chocolade chipkoekies, zanddeegkoekjes en spuitkoekjes.

Workshop bekijken

Spinazietaart met vers fruit

  • zat 12/04/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Spinazietaart met vers fruit

Ontdek de verrassend lichte smaak van spinazietaart met een frisse fruitige twist in deze gloednieuwe workshop!

Workshop bekijken

Truffels - 3 soorten

  • don 17/04/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Truffels - 3 soorten

Stap binnen in de wereld van chocolade en leer van onze eigen 'chocoladespecialiste' Sylvia Konior! Tijdens deze workshop ontdek je de geheimen achter perfect gemaakte truffels. Je leert de basis technieken zoals tempereren van chocolade en creëert drie verschillende soorten truffels. Na afloop heb je niet alleen nieuwe skills, maar ook heerlijke truffels om mee naar huis te nemen!

Workshop bekijken

Apfelstrudel

  • don 15/05/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Apfelstrudel

Een zoete klassieker met een vleugje Oostenrijk!

Workshop bekijken

Bokkenpootjes en madeleintjes

  • don 22/05/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Bokkenpootjes en madeleintjes

Tijdens de workshop "Bokkepootjes en Madeleintjes" zullen we samen twee heerlijke lekkernijen bereiden: knapperige bokkepootjes, afgewerkt met amandelschijfjes, en fluweelzachte madeleintjes.

Allergenen: ei, gluten (tarwe), amandelnoten, melk.

Workshop bekijken

Bakken met Zusto

  • woe 28/05/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselede
Bakken met Zusto

Zusto is een Belgische suikervervanger met 75% minder calorieën.
Zùsto bevat een combinatie van prebiotische en plantaardige voedingsvezels die speciaal gekozen werden omwille van hun gezondheidsvoordelen en hun uitstekende kwaliteiten als suikervervanger. In deze workshop maken we simpel en snel gebak.
We maken een frambozen mousse taart alsook muffins met appel en crumble.

Workshop bekijken

Koffiekoeken, gerezen bladerdeeg

  • zat 31/05/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Koffiekoeken, gerezen bladerdeeg

Duik in de wereld van gerezen bladerdeeg en leer hoe je deze klassieke lekkernijen zelf kunt maken. We maken koffiekoeken met vanillepudding, boterkoeken en chocoladebroodjes.

Workshop bekijken

Vaderdagtaart, werken met fondant

  • zat 07/06/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Vaderdagtaart, werken met fondant

Vier Vaderdag met een zelfgemaakte taart, leer werken met fondant en maak een persoonlijke creatie in deze leuke workshop!

Workshop bekijken

Bladerdeeg, Tarte a Tin van Rabarber en Pasteis de Nata

  • woe 18/06/2025
  • 18u30 - 22u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Bladerdeeg, Tarte a Tin van Rabarber en Pasteis de Nata

Ontdek hoe je zelf bladerdeeg maakt en tover een tarte a tin van rabarber en pasteis de nata op tafel. Sylvia begeleidt je van begin tot eind voor een smaakvolle ervaring!

Workshop bekijken

Zomerse Tarteletjes

  • zat 28/06/2025
  • 13u30 - 17u00
  • The Sweethearts Bakery
  • Ruiselsede
Zomerse Tarteletjes

Tijdens deze workshop maken 2 verschillende tartelettes met fruit. Altijd lekker en fris in de zomer.
De tartelettes met ananas en basilicum die Sylvia maakte in Bake Off zijn er al zeker bij. Daar ga je zeker mee scoren. Als 2de taartje gaan we een pasteibakkersroom maken als vulling en werken we af met aardbeien en muntblaadjes.

Workshop bekijken

Blik terug: Enkele onvergetelijke workshops van vorige seizoenen

Sylvia Konior is een ervaren patissier die in de afgelopen seizoenen een reeks succesvolle workshops heeft gegeven. In deze workshops deelde ze haar expertise en leerde ze de deelnemers hoe ze heerlijke patisserie kunnen maken, variërend van macarons tot verjaardagstaarten met suikerpasta, en van soezen en eclairs met verschillende vullingen tot paasgebakjes met crème au beurre. Andere populaire workshops omvatten het maken van citroen meringue taart, Valentijnsgebak, Driekoningentaart, Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en meringue, en een Zwarte Woud rolcake, evenals biscuit met crème au beurre en een crunchy bodem.

In het volgende seizoen blijven we deze traditie voortzetten. Sylvia combineert klassieke technieken met creatieve ideeën om zowel heerlijke als prachtige patisserie te creëren, en we zijn verheugd om haar opnieuw te verwelkomen voor meer inspirerende sessies.