Macarons

De workshop

Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden. Er kan heel veel mis gaan tijdens de bereiding.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
Na deze workshop kan je zelf de heerlijkste macarons maken.

De groepen worden beperkt tot 8 personen.

Locatie en prijs

Ingredienten

Basisbereiding van de macoronschelpen.

Broyage:

225 gr amandelmeel en 225 gr poedersuiker zeven en mengen met een handklopper tot een fijn poeder

  • 55 gr water
  • 225 gr suiker
  • eiwit1 80 gr
  • eiwit2 80 gr
  • rode kleurstof (poeder)

Werkwijze:

Doe water en suiker in de pan en breng aan de kook. Voeg eiwit, 80 gr, in een mengkom van een elektrische mixer met een garde. Verwarm de hete lucht oven voor op 160°C. Bedek je bakplaten met bakpapier of siliconen matjes. Wanneer de siroop begint te koken, zet je de mixer aan en stel je in op gemiddelde snelheid. Als de siroop 118°C bereikt, zorg er dan voor dat de eiwitten licht geschuimd zijn. Giet de siroop erbij langs de zijkant van de mengkom; langzaam bij het eiwit. Zorg ervoor dat de siroop de kom raakt en niet de garde. Blijf kloppen tot het volume is toegenomen, maar nog steeds warm aanvoelt.

Meng ondertussen de broyage met 80 gr eiwitten en kleurstoffen in een aparte kom tot een pasta. Voeg langzaam de kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt. Haal de meringue uit de mixer en spatel deze door het amandel mengsel tot alles is opgenomen. Let op dat je je niet overwerkt, controleer de consistentie om de 10 seconden. Vul een spuitzak met een spuitmond van 10 mm en draai tot dat er een goede druk in de zak is. Spuit cirkels met een diameter van 40 mm op de voorbereide bakplaten, met ruimte tussen elke bakplaat voor een lichte spreiding (gebruik het cirkelsjabloon om onder het papier of je siliconen mat te schuiven.)
Tik zachtjes op de trays om overtollige luchtbellen te verwijderen en laat ze op de bank liggen om een vel te vormen.

Eenmaal aanraak droog, bak je de macarons gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van je oven, het zal variëren Zodra de schelpen stevig aanvoelen in de oven, dus niet wiebelig of zacht aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Tijdens deze workshop maken we 2 vullingen: framboos en zoute Karamel.
Sylvia zal ook een vulling van citroen bereiden.

De recepten krijg je mee naar huis. Je kunsten kan je delen met je familie, want uiteraard neem je de macarons die je hebt gemaakt mee naar huis.

Macarons

Praktisch:

Wij voorzien alle ingredienten en apparatuur.

We maken samen 2 vullingen en leren macaroneren. We bakken allemaal macarons en leren de kneepjes van het vak. We beeindigen de avond met een proeverij en een theekransje. Iedereen neemt zijn portie macarons mee. Voorzie een doos om de gebakjes mee te nemen naar huis. Breng een short mee indien je dat wenst.

zaterdag 26/11/2022 van 13u30 tot 17u00

Locatie: Sylvia's kitchen
Adres: Brandstraat 60, 8755 Ruiselede
Contact: Sylvia Konior +32474228310
Prijs:
  • Volwassenen € 60

De workshop is volgeboekt (8 inschrijvingen).
Heb je interesse in een 'workshop Macarons', die we eventueel op een later tijdstip zullen laten doorgaan? Laat het ons weten. Zo kunnen wij kijken of we een extra workshop kunnen organiseren.