Wil je leren bakken of wil je je "bakkunsten" verbeteren? Schrijf je dan in voor één van de bakcursussen.
Je leert in een huiselijke en ontspannen sfeer de kneepjes van het vak. In een beperkte groep van min. 6 en max. 8 personen gaan we aan de slag in Sylvia's keuken.

De groepen blijven klein om een goede begeleiding te kunnen garanderen. Je kan als individu of als groep inschrijven. Er kan ook op maat gewerkt worden voor groepen. Zo kan je als groep een speciaal gebak aanvragen, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Kinderworkshops kunnen ook op aanvraag in groep voor een verjaardag. We maken dan samen gebak met de jarige.

Alles is aanwezig in de keuken van Sylvia en je gaat steeds naar huis met het recept, handige tips en uiteraard je eigen creatie.

Sylvia zorgt voor een drankje en een versnapering tussendoor. De prijs is afhankelijk van de workshop maar doorgaans € 60 voor de volwassenen en € 35 voor kinderen tussen 7 en 14 jaar.

Er worden workshops gegeven voor onder andere macarons, halloween cupcakes, bisquit met créme au beurre, bouches van rolcake, driekoningentaart, valentijnsgebak, citroen meringue taart of een verjaardagstaart.

Ben je op zoek naar een cadeau, dan kan je een cadeaubon aankopen.

Workshops - Bakcursussen

Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en merigue en een Zwartswalderkirch rolle, afgewerkt met kertdecoratie en chocolade

  • don 15/12/2022
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede
Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en merigue en een Zwartswalderkirch rolle, afgewerkt met kertdecoratie en chocolade

Nog een weekje en het is Kerstmis. En natuurlijk wil jij de traditionele, licht verteerbare, bouche zelf maken.
Wat zal je onder de knie hebben?

  • de biscuit
  • het oprollen
  • vulling van de biscuit
  • afwerking met meringue
  • chocolade decoraties
  • afbranden van de meringue

Workshop bekijken

Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en merigue en een Zwartswalderkirch rolle, afgewerkt met kertdecoratie en chocolade

  • zat 17/12/2022
  • 13u30 - 17u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede
Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en merigue en een Zwartswalderkirch rolle, afgewerkt met kertdecoratie en chocolade

Straks is het Kerstmis. En natuurlijk wil jij de traditionele, licht verteerbare, bouche zelf maken. We maken 2 verschillende bouches. Je krijgt tips mee om je eigen creatie te maken.
Wat zal je onder de knie hebben?

  • de biscuit
  • het oprollen
  • vulling van de biscuit
  • afwerking met meringue
  • chocolade decoratie
  • afbranden van de meringue

Workshop bekijken

Cupcakes en koekjes 7-14 jaar

  • woe 28/12/2022
  • 13u30 - 17u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede
Cupcakes en koekjes 7-14 jaar

Tijdens deze workshop maken we samen cupcakes die we versieren met suikerpasta, glazuur en créme au beurre.
We vullen ze met zelfgemaakte confituur.
Sylvia stimuleert de creativiteit door zelf hun eigen ding te laten doen tijdens het decoreren.
Ter aanvulling bakken we ook nog wat koekjes. Iedereen gaat naar huis met 6 cupcakes en een zakje koekjes.

Workshop bekijken

Driekoningentaart en tompoezen

  • don 05/01/2023
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede
Driekoningentaart en tompoezen

Deze taart, een frangipanegebak, wordt gebakken op Driekoningen of de avond ervoor.
De taart bestaat uit amandelcrèmevulling, een simpel kroontje en een boon.
Uiteraard gaat Sylvia voor dat ietsje meer. "She's going french". Het boontje wordt vervangen door een Fève!

Workshop bekijken

Soezen en eclairs met 2 vullingen

  • don 26/01/2023
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede

Valentijnsgebak, cake, battenberg

  • zat 11/02/2023
  • 13u30 - 17u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede

Cupcakes en koekjes, 7-14 jaar

  • maa 20/02/2023
  • 13u30 - 17u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede
Cupcakes en koekjes, 7-14 jaar

We gaan cupcakes maken en die versieren we met suikerpasta, glazuur en créme au beurre.
In het midden maken we een gaatje en vullen die met zelfgemaakte confituur.
We laten de kinderen volledig los en stimuleren hun creativiteit tijdens het decoreren.
Er zal nog tijd genoeg zijn om nog wat koekjes te bakken.
Jouw kind komt gegarandeerd terug met een smile, 6 cupcakes en een zakje koekjes.

Workshop bekijken

Macarons

  • din 28/02/2023
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede
Macarons

Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.

Workshop bekijken

Citroen meringue taart

  • don 23/03/2023
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede

Paasgebakjes met créme au beurre

  • woe 05/04/2023
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede

Cupcakes thema lente, 7-14 jaar

  • don 13/04/2023
  • 13u30 - 17u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede

Verjaardagstaart met suikerpasta in 2 niveau´s met 2 vullingen

  • zat 13/05/2023
  • 18u30 - 22u00
  • Sylvia's kitchen
  • Ruiselede