Tijdens deze workshop maken we zelf ons bladerdeeg. Ondertussen maken we pasteibakkersroom en amandelfrangipane. Iedereen maakt zijn eigen driekoningentaart met decoratie uit restjes bladerdeeg. Er is voor iedereen een Fève uit porselein die in de taart verstopt wordt en mee naar huis mag.
Weetje:
Speciaal ter gelegenheid van Driekoningen, kopen of maken de Fransen een speciale taart – une galette des rois – waarin een boon is verstopt. Men noemt het een boon (une fève), maar in feite is het meestal een poppetje van plastic of porcelein. Als de taart in stukken gesneden wordt, mag het jongste kind onder tafel gaan zitten. Degene die de taart snijdt vraagt steeds: “Wie krijgt dit stuk taart?”. Het kind zegt dan blind de naam van een van de aanwezigen. Degene die het stuk taart krijgt met daarin la fève, die boft. Het voorspelt namelijk geluk en rijkdom voor het nieuwe jaar. Hij of zij mag de papieren kroon die bij de taart hoort op zijn hoofd zetten en is die dag de baas. Want zolang je de kroon draagt, mag je om speciale gunsten vragen. Je begrijpt dat iedereen dat wel wil!
Met de rest van ons bladerdeeg en de pasteibakkersroom maken we nog roomhoorntjes. Heerlijk toch!
Na deze workshop heeft bladerdeeg geen geheimen meer voor je.
Allergenen:
zaterdag 04/01/2025 van 13u30 tot 17u00
Prijs:
- Volwassenen € 65
Gelijkaardige of zelfde workshop:
Inschrijving:
Deze workshop is volgeboekt (8 inschrijvingen).
Heb je interesse in een 'workshop Bladerdeeg, Driekoningentaart en roomhoorntjes', die we eventueel op een later tijdstip zullen laten doorgaan? Laat het ons weten. Zo kunnen wij kijken of we een extra workshop kunnen organiseren.