- Cake
- 18 personen
-
30 minuten bereidingstijd
20 minuten oventijd
Benodigdheden
- 250 gr suiker
- 250 gr boerenboter op kamertemperatuur
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- 1 tl vanillepasta of aroma
Voorzie voor de decoratie
Suikerpasta in verschillende kleuren; wit, zwart, oranje
Rode confituur
Marshmallows klein
Benodigdheden
Cupcakevormpjes
Muffin platen om de cupcakes in te bakken
Werkwijze
Klop de suiker met de boter in de mixer op hoge snelheid. Als het beslag wit wordt voeg je één per één de volledige eieren toe en de vanille. Klop alles tot een glad beslag. Haal de kom uit de mixer en zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en spatel deze onder het beslag. Vul de vormpjes met het beslag. Meestal 1 grote soeplepel deeg per vormpje.
Bak de cupcakes op 175-180°C gedurende 20-24 min.
Test de gaarheid door met een saté prikker in je cake te prikken. Wanneer er geen deeg aan blijft hangen is de cake gaar.

