Ontdek de kunst van het bakken en verbeter je vaardigheden door deel te nemen aan één van de bakcursussen van Sweethearts by Sylvia Konior.
In een gezellige en huiselijke sfeer leer je de fijne kneepjes van het vak. De groepen blijven bewust klein, met een minimum van 6 en een maximum van 8 personen, zodat we je persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Of je nu individueel inschrijft of als groep, je bent van harte welkom.
Wil je een workshop op maat voor een teambuilding, vrijgezellenfeest, verjaardag of gewoon voor een gezellige middag met vriendinnen? Dat kan ook! Samen bespreken we de mogelijkheden en maken we een speciaal gebak volgens jouw wensen. Zelfs kinderworkshops voor een verjaardagsfeestje zijn mogelijk! Je gaat steeds naar huis met het recept, nuttige tips en natuurlijk je eigen creatie. Sylvia zorgt voor een drankje tussendoor.
De prijs voor de workshops varieert, maar is doorgaans €65. Kies uit een breed scala aan workshops, zoals macarons, cupcakes, biscuit met crème au beurre, bouches van rolcake, driekoningentaart, Valentijnsgebak, citroen meringue taart, soezen of een verjaardagstaart.
Laat je innerlijke bakker ontwaken en schrijf je vandaag nog in!
Ben je op zoek naar een cadeau, dan kan je een cadeaubon aankopen.
Workshops - Bakcursussen
Bokkenpootjes en madeleintjes
We maken 3 soorten klein gebak. Bokkenpootjes, mergpijpjes en madeleintjes.
Allergenen: ei, gluten (tarwe), amandelnoten, melk.
Tartelettes met fruit
Tijdens deze workshop maken 2 verschillende tartelettes met fruit. Altijd lekker en fris in de zomer.
De tartelettes met ananas en basilicum die Sylvia maakte in Bake Off zijn er al zeker bij. Daar ga je zeker mee scoren. Als 2de taartje gaan we een pasteibakkersroom maken als vulling en werken we af met aardbeien en muntblaadjes.
Allergenen: ei, melk, amandelnoten en soya.
Verjaardagstaart met 2 vullingen. Leer werken met suikerpasta
We gaan een taart maken met 1 niveau en 2 vullingen. Je leert werken met fondant.
Allergenen; ei, melk, gluten (tarwe)
Verjaardagstaart met 2 vullingen. Leer werken met fondant
We gaan een taart maken met 1 niveau en 2 vullingen. Je leert werken met fondant.
Allergenen; ei, melk, gluten (tarwe)
Citroen meringue taart
Tijdens deze workshop leren we zanddeeg maken voor tartelettes. We maken een citroenvulling en Italiaanse meringue. Je kan kiezen voor één grote taart of 6 kleine taartjes.
Allergenen: ei, amandelnoten, melk, gluten
Soezen en eclairs met 3 vullingen
Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!
Allergenen: ei, melk, gluten, noten
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Bokkenpootjes en madeleintjes
Tijdens de workshop "Bokkepootjes en Madeleintjes" zullen we samen twee heerlijke lekkernijen bereiden: knapperige bokkepootjes, afgewerkt met amandelschijfjes, en fluweelzachte madeleintjes.
Allergenen: ei, gluten (tarwe), amandelnoten, melk.
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Spinazietaart met roomkaas en vers fruit
Op deze workshop gaan we een heerlijke spinazietaart bereiden die zelfs degenen die normaal gesproken geen fan zijn van spinazie zal verrassen. Deze taart is gevuld met een overvloed aan fruit en een lichte roomkaasvulling, waardoor het een perfecte combinatie is van hartig en zoet. Dus bereid je voor op een smaakvol avontuur terwijl we stap voor stap deze heerlijke taart samenstellen.
Workshop bekijkenMacarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Soezen en eclairs met 3 vullingen
Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!
Allergenen: ei, melk, gluten, noten
Citroen meringue taart
Tijdens deze workshop leren we zanddeeg maken voor tartelettes. We maken een citroenvulling en Italiaanse meringue. Je kan kiezen voor één grote taart of 6 kleine taartjes.
Allergenen: ei, amandelnoten, melk, gluten
Bokkenpootjes en madeleintjes
Tijdens de workshop "Bokkepootjes en Madeleintjes" zullen we samen twee heerlijke lekkernijen bereiden: knapperige bokkepootjes, afgewerkt met amandelschijfjes, en fluweelzachte madeleintjes.
Allergenen: ei, gluten (tarwe), amandelnoten, melk.
Harry Potter taart
Ontdek de magie van eenvoud! Tijdens onze Harry Potter taartworkshop zullen we je laten zien hoe je met simpele technieken verbluffende resultaten kunt behalen
Workshop bekijkenSoezen en eclairs met 3 vullingen
Welkom bij onze workshop over soezen en eclairs! Tijdens deze sessie gaan we je leren hoe je de perfecte soezen maakt en hoe je ze kunt vullen met verschillende heerlijke vullingen. We beginnen met de basis van het soezen maken en leggen de craquelin techniek uit. Vervolgens maken we gebruik van de klassieke pasteibakkersroom en leren we hoe we deze kunnen variëren met praliné en koffie. Daarnaast leer je ook hoe je ganache kunt maken om je soezen en eclairs nog lekkerder te maken. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je van bakken houdt!
Allergenen: ei, melk, gluten, noten
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Biscuit met créme au beurre, crunchy bodem
De taart zal je zelf maken en je krijgt ondertussen tips en tricks over:
- de crunchy bodem
- roosteren van amandelschilfers
- sauseren met een suikerstroop van kirch
- gekarameliseerde nootjes
- eenvoudige spuittechnieken
- chocolade decoratie
Klaaspaarden en pepernoten
Gedurende deze workshop zullen we diep in de folklore duiken die ons land al eeuwenlang betovert. We zullen samen smullen van heerlijk geurende, versgebakken lekkernijen die onlosmakelijk verbonden zijn met deze feestelijke tijd van het jaar.
Workshop bekijkenMacarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Macarons
Macarons zijn niet zo gemakkelijk te bereiden.
Wil je graag de techniek ontwikkelen om, dit op het eerste zicht, eenvoudig koekje te bereiden?
Na de uitleg maak je in kleine groepjes (2 personen) de verschillende basis elementen en vullingen. Sylvia begeleidt je hierbij.
De groepen worden beperkt tot 8 personen.
Allergenen: ei, melk, soja en amandelnoten
Kerstkrans van soezen
Ontdek de magie van kerst tijdens deze workshop met Sylvia! Je zal leren hoe je heerlijke soezen kan maken met een unieke craqueleer techniek, perfect voor het creëren van een feestelijke kersttaart. Tijdens de workshop zal je ook twee verschillende vullingen maken, zodat je jouw taart helemaal naar eigen smaak kan aanpassen. En alsof dat nog niet genoeg is, zal Sylvia je ook leren hoe je zelf karamel kan maken om de soezen aan elkaar vast te kleven. Mis deze kans niet om jouw kersttaart naar een hoger niveau te tillen!
Allergenen: gluten (tarwe), melk, ei, hazelnoten
Kerstkrans van soezen
Ontdek de magie van kerst tijdens deze workshop met Sylvia! Je zal leren hoe je heerlijke soezen kan maken met een unieke craqueleer techniek, perfect voor het creëren van een feestelijke kersttaart. Tijdens de workshop zal je ook twee verschillende vullingen maken, zodat je jouw taart helemaal naar eigen smaak kan aanpassen. En alsof dat nog niet genoeg is, zal Sylvia je ook leren hoe je zelf karamel kan maken om de soezen aan elkaar vast te kleven. Mis deze kans niet om jouw kersttaart naar een hoger niveau te tillen!
Allergenen: gluten (tarwe), melk, ei, hazelnoten
Herontdek vorig seizoen's workshops
Sylvia Konior is een ervaren patissier die in het vorige seizoen verschillende workshops heeft gegeven. In haar workshops leerde ze de deelnemers hoe ze heerlijke patisserie kunnen maken, variërend van macarons tot verjaardagstaarten met suikerpasta en van soezen en eclairs met verschillende vullingen tot paasgebakjes met crème au beurre. Andere workshops omvatten het maken van een citroen meringue taart, Valentijnsgebak, Driekoningentaart, Bouches van rolbiscuit met lemoncurd en meringue en een Zwartswalderkirch rolle, evenals biscuit met crème au beurre en een crunchy bodem.
In haar workshops combineert ze klassieke technieken met creatieve ideeën om heerlijke en prachtige patisserie te creëren.