Zandkoekjes met confituur

Recept - Zandkoekjes met confituur

In Amerika noemen ze zandkoekjes gevuld met confituur 'thumbprint cookies'. Letterlijk vertaald is dit 'duimdruk koekjes'. En zo is het ook; het gaatje waar de confituur in komt kan je in principe maken met je duim.
In deze variant wordt de confituur niet mee gebakken in de oven.

  • Koekjes
  • 4 personen
  • 30 minuten bereidingstijd
    15 minuten oventijd

Benodigdheden

  • Deeg
  • 200 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 300 gr bloemsuiker
  • 1 snuifje bakpoeder
  • Om te bestrooien
  • 100 gr poedersuiker
  • 3 zakje vanillesuiker
  • Voor de vulling
  • enkele lepels rode confituur naar keuze

Werkwijze

Meng de boter met de suiker, de vanillesuiker en de eidooier tot een samenhangende massa.
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef deze. Voeg de bloem in 2 keer toe. Niet alles te gelijk. Kneed zorgvuldig door tot je een samenhangend geheel hebt.

Snijdt het deeg in 2 en rol uit tot 1/2 cm dik. Steek vormpjes uit. Leg ze op een beboterde bakplaat of op bakpapier en bak ze  gedurende 15-20 min op 180°C.

Meng de bloemsuiker en de vanillesuiker in een bord. Leg het warme bovenste koekje van het geheel even in de suiker. Besmeer het onderste koekje van het geheel met de konfituur en leg daar het bovenste koekje op met suikerkant beneden
Doe dit met alle andere koekjes. Dan bestrooi je met een zeef alle samengestelde koekjes met bloemsuiker.

Warm enkele lepels konfituur op. Giet het in een spuitzak en knip een klein opening er in. Voorzie elk koekje van een druppel konfituur en laat alles mooi afkoelen.