- Taart
- 8 personen
-
25 minuten bereidingstijd
30 minuten oventijd
Benodigdheden
- Voor de cake
- 250 gr suiker
- 250 gr zachte boter
- 1 tl vanille extract of vanille pasta
- 4 eieren
- 250 gr zelfrijzende bloem
- Voor de vulling
- 200 ml room (35%)
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille pasta of de zaadjes uit een vanillestokje
- 225 gr frambozen confituur
- poedersuiker om te bestrooien
Bereiding voor 2 ronde cakes van 20 cm.
Werkwijze
Verwarm de oven op 160°C en vet de bakvormen in met boter.
Klop de zachte boter samen met de suiker in de mixer tot het beslag wit wordt op een hoge snelheid.
Voeg het vanille extract toe en klop nog even door. Voeg dan 1 per 1 de eieren toe. De eieren moeten er volledig onder geklopt worden.
Neem de kom uit de mixer en zeef de bloem er boven. Meng de bloem er onder met een houten lepel. Stort het deeg in de bakvormen. Probeer in elke vorm het deeg evenredig te verdelen.
Bak gedurende 25-30 min tot de cakes goudbruin zijn. Test de gaarheid met een satéprikker.
Haal ze uit de vormen en laat ze afkoelen.
Ondertussen maak je de vulling. Klop de room met de suiker en de vanille tot zachte pieken en zet het in de koeling.
Samenstelling
Leg de onderste cake op een serveerschaal en bestrijk met een ruime laag frambozen confituur. Blijf hierbij 1cm van de rand vandaan. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond van min. 1cm met de vulling en spuit een laag op de confituur. Laat hier ook 21cm vrij aan de rand. Alles zal nog wat zakken als de bovenste laag er op ligt.
Tik de 2de cake op en plaats hem met de onderkant ervan naar boven zodanig je een vlak oppervlak krijgt bovenaan.
Bestrooi de bovenste cake met poedersuiker en eet hem op.