Pompoentaart

Recept - Pompoentaart

De pompoentaart wordt over het algemeen gegeten tijdens de herfst en vroege winter. Het pompoenvlees samen met eieren, suiker en melk zijn de basis ingrediƫnten om van de wat speciale smaak van pompoen een lekkere taart te maken.

  • Taart
  • 8 personen
  • 120 minuten bereidingstijd
    60 minuten oventijd

Benodigdheden

  • Bodem
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gr koude roomboter, in stukjes
  • koud water
  • zout
  • Vulling
  • 375 gr pompoenpuree
  • 300 gr gecondenseerde melk
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • 3/4de tl kardemon
  • 3/4de tl nootmuskaat
  • snuifje zout
  • Decoratie
  • 300ml slagroom (min 35%)
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • 2 pakjes klopfix

Bereidingswijze:

Snijdt de pompoen in blokjes en kook deze in een beetje water tot de blokjes zacht zijn.
Giet af, pureer met de staafmixer en laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten (behalve het water) voor het deeg in de mixer met de kneedhaak.
Voeg 2 lepels koud water toe en begin te kneden. In totaal voeg je 5 lepels koud water toe tot je een goede consistentie voor je deeg krijgt.
Draai het deeg in folie en leg het 30 min in de koelkast.

Ondertussen maak je de vulling door alle ingrediënten voor de vulling te mengen met de klopper.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen bakpapier. Leg het in de taartvorm.
Leg er bovenop een blad bakpapier en bakparels en bak het deeg blind af gedurende 14 min op 180°C.
Laat het even afkoelen en giet er de vulling op. Plaats opnieuw in de oven op 175°C en bak verder gedurende 45 min. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Decoreer de bovenkant met de slagroom/kaas vulling, suikerdecoratie en vleermuizen uit zwarte fondant.