- Chocolade
- 6 personen
- 12-17 min minuten oventijd
Benodigdheden
- 140 g boter op kamertemperatuur
- 110 g suiker
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1/4de tl zout
- 1 ei
- 210 g bloem
- 3/4de tl baking soda
- 200 g pure chocolade callets of grof gehakte pure chocolade
Het zijn typisch Amerikaanse koekjes. Het leuke aan dit recept is dat je er van alles aan kan toevoegen. In plaats van chocolade kan je gedroogde cranberry´s of witte chocolade toevoegen. Met dit basisrecept en wat fantasie maak je de lekkerste cookies.
Basisrecept voor 15-20 koekjes:
140 gr boter, 110 gr suiker, ...
Doe de boter, de suiker, de bruine basterdsuiker, het vanille-extract en het zout in de kom van de mixer. Plaats er de K klopper op en meng enkele minuten tot een romig geheel. Voeg het ei toe en meng even door. Voeg de bloem en de baking soda toe en kneed alles door elkaar. Als laatste voeg je de chocoladestukjes toe. Maak een rol met een doorsnede van 4cm, draai deze in folie en plaats 1u in de koelkast.
Verwarm de oven op 175°C.
Bekleed je bakplaten met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en snijdt plakjes van 1,5 – 2 cm af. Leg ze op je bakplaat met voldoende tussenruimte. Bak ze gedurende 12-17 min. Laat ze afkoelen op een rooster.