Ananascake met chocolade ganache en kokos

Recept - Ananascake met chocolade ganache en kokos

In dit recept maken we een cake voor een ronde vorm van 20 cm doorsnede.

  • Cake
  • 8 personen

Benodigdheden

  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr boerenboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 4 ananas schijven
  • 150 gr fondant chocolade
  • 150 ml room

Werkwijze

Verwarm de oven op 180°C.

Doe je boter, vanillesuiker en de suiker in de keukenmachine met de klopper en klop tot een schuimige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Blijf kloppen op hoge snelheid tot de eieren volledig opgenomen zijn.

Tussenin even het kloppen stoppen en de massa los maken met een pannenlikker.
Mix nog enkele minuten verder.
Haal je kom van je mixer en spatel de bloem, het bakpoeder en het zout er onder met een houten lepel. Als laatste voeg je de stukjes ananas toe. Doe het deeg in je vorm en plaats deze in de oven.

Bak gedurende 45 min op 175°C tot het deeg goudbruin is. Baktijden kunnen verschillen per oven.
Controleer de gaarheid door met een priem in het deeg te prikken. Als er geen deeg aan je priem hangt is de cake gaar.

Haal je cake uit de oven en ontvorm hem en draai hem op zijn kop zo is de mooie kant de bovenkant. Laat afkoelen op een rooster.
Als je cake afgekoeld is maak je de ganache.
Indien je liever melk chocolade ganache wenst, ipv de fondant choclade, dan is de verhouding 150 gr chocolade + 100ml room.

Doe de chocolade en de room in een schaal en smelt alles au bain marie.
Roer door elkaar tot je een smeuïge massa hebt.
Laat even afkoelen en giet het over je afgekoelde cake.

Je kan je cake extra doceren met gemalen kokos of suikerdecoratie.

Smakelijk!