Driekoningentaart en roomhoorntjes

De workshop

Bij de komst van Driekoningen, bakt Sylvia een heerlijke frangipanetaart met amandelcrèmevulling en een verrassings-ingrediënt, de Franse Fève. Maar dat is niet alles, want we maken ook nog eens heerlijke roomhoorntjes. Het wordt een gezellige en smaakvolle workshop waarbij je de kneepjes van het vak leert en volop kan genieten van deze traditionele lekkernijen.

Allergenen: melk, ei, gluten (tarwe), noten

Locatie en prijs

Tijdens deze workshop maken we zelf ons bladerdeeg. Ondertussen maken we pasteibakkersroom en amandelfrangipane. Iedereen maakt zijn eigen driekoningentaart met decoratie uit restjes bladerdeeg. Er is voor iedereen een Fève uit porselein die in de taart verstopt wordt en mee naar huis mag.

Weetje:

Speciaal ter gelegenheid van Driekoningen, kopen of maken de Fransen een speciale taart – une galette des rois – waarin een boon is verstopt. Men noemt het een boon (une fève), maar in feite is het meestal een poppetje van plastic of porcelein. Als de taart in stukken gesneden wordt, mag het jongste kind onder tafel gaan zitten. Degene die de taart snijdt vraagt steeds: “Wie krijgt dit stuk taart?”. Het kind zegt dan blind de naam van een van de aanwezigen. Degene die het stuk taart krijgt met daarin la fève, die boft. Het voorspelt namelijk geluk en rijkdom voor het nieuwe jaar. Hij of zij mag de papieren kroon die bij de taart hoort op zijn hoofd zetten en is die dag de baas. Want zolang je de kroon draagt, mag je om speciale gunsten vragen. Je begrijpt dat iedereen dat wel wil!

Met de rest van ons bladerdeeg en de pasteibakkersroom maken we nog roomhoorntjes. Heerlijk toch!

Na deze workshop heeft bladerdeeg geen geheimen meer voor je.

 

vrijdag 05/01/2024 van 18u30 tot 22u00

Locatie: Sylvia's kitchen
Adres: Brandstraat 60, 8755 Ruiselede
Contact: Sylvia Konior +32474228310
Prijs:
  • Volwassenen € 65
Inschrijving:

Cursus gaat door wanneer er 8 inschrijvingen zijn.