Driekoningentaart en tompoezen

De workshop

Deze taart, een frangipanegebak, wordt gebakken op Driekoningen of de avond ervoor.
De taart bestaat uit amandelcrèmevulling, een simpel kroontje en een boon.
Uiteraard gaat Sylvia voor dat ietsje meer. "She's going french". Het boontje wordt vervangen door een Fève!

Locatie en prijs

Tijdens deze workshop maken we zelf ons bladerdeeg. Ondertussen maken we pasteibakkersroom en amandelfrangipane. Iedereen maakt zijn eigen driekoningentaart met decoratie uit restjes bladerdeeg. Er is voor iedereen een Fève uit porselein die in de taart verstopt wordt en mee naar huis mag.

Weetje:

Speciaal ter gelegenheid van Driekoningen, kopen of maken de Fransen een speciale taart – une galette des rois – waarin een boon is verstopt. Men noemt het een boon (une fève), maar in feite is het meestal een poppetje van plastic of porcelein. Als de taart in stukken gesneden wordt, mag het jongste kind onder tafel gaan zitten. Degene die de taart snijdt vraagt steeds: “Wie krijgt dit stuk taart?”. Het kind zegt dan blind de naam van een van de aanwezigen. Degene die het stuk taart krijgt met daarin la fève, die boft. Het voorspelt namelijk geluk en rijkdom voor het nieuwe jaar. Hij of zij mag de papieren kroon die bij de taart hoort op zijn hoofd zetten en is die dag de baas. Want zolang je de kroon draagt, mag je om speciale gunsten vragen. Je begrijpt dat iedereen dat wel wil!

Met de rest van ons bladerdeeg en de pasteibakkersroom maken we nog tompoezen. Heerlijk toch!

Na deze workshop heeft bladerdeeg geen geheimen meer voor je.

donderdag 05/01/2023 van 18u30 tot 22u00

Locatie: Sylvia's kitchen
Adres: Brandstraat 60, 8755 Ruiselede
Contact: Sylvia Konior +32474228310
Je kan niet meer inschrijven voor deze workshop
Gelijkaardige of zelfde workshop: